GLOBAL INVEST
I NAKON TREĆEG KVARTALA 2017
CAPITAL BREEDER I DALJE VODEĆI
PO TROGODIŠNJEM PRINOSU,
USA BLUE CHIP IZNAD OČEKIVANJA
Poštovani gospodine/gospođo, i nakon trećeg kvartala 2017. godine, na hrvatskom tržištu kapitala dominiraju pitanja i nepoznanice oko krize Agrokora. Tržište očekuje pozitivne vijesti i rasplet ovog slučaja, te je kvartal obilježen iznimno niskom likvidnošću, koja traje od stupanja na snagu zabrane trgovanja dionicama iz Agrokor grupe.
Treći kvartal protekao je iznimno mirno za oba naša fonda. U skladu sa konzervativnom strategijom ulaganja vrijednost udjela u kvartalu je blago porasla kako kod USA Blue Chipa tako i kod Capital Breedera, te nije bilježila veće oscilacije tokom 3 mjeseca.
CAPITAL BREEDER
Naš Capital Breeder je uz vrlo niske  oscilacije tokom kvartala ostvario rast od +1,22% prvenstveno zahvaljujući izloženosti dionicama u Rumunjskoj i Sloveniji, koje i dalje vidimo kao fundamentalno jeftinije u odnosu na Hrvatsku. Od početka godine do 30.09.2017.fond bilježi rast od 6,51%
Graf
Dobar rezultat možemo prvenstveno zahvaliti dobrim prinosima u regiji i pravovremenoj reakciji na krizu Agrokora, gdje smo na vrijeme izašli iz svih pozicija. Ukupno gledano, trenutna izloženost hrvatskom tržištu kapitala iznosi 45,2%, slovenskom 23,8%, rumunjskom 21,0%, te njemačkom 7,5%. Jedna pozicija na mađarskom dioničkom tržištu nosi 1,8%. Najbolji dionički fond u 2015.
Prinosi
*prinosi na 30.09.2017.
Ovogodišnji rezultat nastavak je odličnog poslovanja koje traje unatrag već 5 godina, a sa trogodišnjim prosjekom od 12,53% Capital Breeder je i dalje uvjerljivo najuspješniji otvoreni investicijki fond u Hrvatskoj! To je prinos od 37,60% kumulativno u 3 godine! Ovakvi rezultati privukli su interes i inozemnih investitora, tako da ćemo vas uskoro moći obavijestiti o našim novim poslovnim iskoracima!
USA BLUE CHIP
Isto tako, USA Blue Chip, od dana osnivanja do 30.09.2017., dakle u nešto više od 4,5 mjeseca, zabilježio je rast od 4,44%, što je vrlo dobar rezultat, i nešto iznad očekivanja. U trećem kvartalu porastaoje 0,88%, što je nešto skromniji rezultat u odnosu na prvih mjesec i pol rada fonda.
Graf
Tokom razdoblja realizirana je dobit na nekoliko dionica iz zdravstvenog sektora, dok smo s druge strane pravovremeno ušli u dionicu velikog osiguravatelja koja je po našoj procjeni bila pretjerano korigirana uslijed straha od posljedica uragana koji su pogodili jug SAD-a. Dolar je tokom 3. kvartala dodatno deprecirao u odnosu na euro i to za 3,5% a time i prema kuni (u nešto  blago manjem postotku obzirom na slabljenje kune u odnosu na euro).
Graf
Vezano na portfelj fonda možemo istaknuti neke pozicije: IBM, Mylan Inc., Liberty Interactive, Valero Energy, Citibank, JP Morgan Chase, Good year, Abbvie, The Walt Disney Company, Centene Corporation, Cerner...

Više o USA Blue Chipu, kao i Prospekt, Pravila i KIID fonda možete naći na:
https://www.globalinvest.hr/investicijski-fondovi/usa-blue-chip.html.
Poštovani,
ako želite još informacija o našim fondovima, imate pitanja, nedoumica Ili samo trebate savjet, pozivamo vas da nas kontaktirate ili zatražite sastanak:

Kontakt telefoni su: 0800 2000 40, 091 390 0011
Kontakt mail adresa je: info@fgi.hr

Srdačan pozdrav i uspješne jesenske investicije želi Vam
Global Invest
© 2017. Globalinvest d.o.o.
Prinosi su za svaku od navedenih godina poslovanja fondova prikazani
za razdoblja od 31.12. prošle do 31.12 godine za koju se prinos prikazuje.

U izračun prinosa uključene su sve naknade i troškovi fondova, osim eventualne izlazne naknade.

Rezultati poslovanja fondova CAPITAL BREEDER I USA BLUE CHIP ostvareni u proteklim razdobljima
ne predstavljaju indikaciju i nemaju nikakav utjecaj na buduće rezultate poslovanja fondova.