GLOBAL INVEST
CAPITAL BREEDER I DALJE VODEĆI PO TROGODIŠNJEM PRINOSU,
USA BLUE CHIP IZNAD OČEKIVANJA
Poštovani gospodine/gospođo, prošla je polovica 2017. godine, vrlo buran period na hrvatskom tržištu kapitala. Cijeli siječanj i skoro cijelu veljaču tržište je raslo i Crobex je od početnih 1991 bodova dohvatilo nivo 2246 bodova (23.02.2017.). U tom periodu zabilježilo je rast od 13%. Međutim, kriza Agrokora prekinula je taj trend, i od kraja veljače imamo pad Crobexa, sve do nivoa od 1.821 bod, ili preko 19% (07.06.2017.). Početkom lipnja kreće stabilizacija tržišta i njegov ponovni rast i polovicu godine Crobex završava na nivou od 1865 bodova, ili pad od 6,3% od početka godine!
CAPITAL BREEDER
Bitno je napomenuti da je naš Capital Breeder ostvario rast u tom periodu, od početka godine do 30.06.2017. od +5,22%, unatoč svim prije iznesenim problemima i korekcijama.
Dobar rezultat možemo prvenstveno zahvaliti dobrim prinosima u regiji i pravovremenoj reakciji na krizu Agrokora, gdje smo na vrijeme izašli iz svih pozicija. Ukupno gledano, trenutna izloženost hrvatskom tržištu kapitala iznosi 47,3%, slovenskom 23,7%, rumunjskom 21,5%, te njemačkom 7,1%. Kao novost je i ulazak na mađarsko dioničko tržište. Najbolji dionički fond u 2015.
Prinosi
*prinosi na 30.06.2017.
Ovogodišnji rezultat nastavak je odličnog poslovanja koje traje unatrag već 5 godina, tako da je prosječni godišnji 5-godišnji prinos visokih 10,50%, a sa trogodišnjim prosjekom od 15,46% Capital Breeder je i dalje uvjerljivo najuspješniji otvoreni investicijki fond u Hrvatskoj! To je prinos od 53,91% kumulativno u 3 godine! Ovakvi rezultati privukli su interes i inozemnih investitora, tako da ćemo vas uskoro moći obavijestiti o našim novim poslovnim iskoracima!
USA BLUE CHIP
Kao što već znate, 18.04. promovirali smo naš novi fond USA Blue Chip. Od dana osnivanja do 30.06.2017. fond je zabilježio rast od 3,54%, što je vrlo dobar rezultat, i nešto iznad očekivanja.
Osnovna ideja Fonda je ponuditi investitorima mogućnost investiranja na najvećem i najstarijem svjetskom tržištu, i to u najvrijednije vrijednosnice, one koje kotiraju u S&P 500 Indexu, takozvane Blue Chip dionice. Isto tako, Fond vodi konzervativnu strategiju koja smanjuje rizike od većih gubitaka, tzv. "hedgiranje", tj. svaka od dionica iz portfelja je zaštićena od većeg pada svojim derivatom, tzv. PUT opcijom. To je prvi takav fond u Hrvatskoj.

Za sada od pojedinačnih pozicija možemo istaknuti: IBM, Mylan Inc., Liberty Interactive, Valero Energy, Citibank, JP Morgan Chase, Good year, Abbvie, The Walt Disney Company, Centene Corporation, Cerner…

Više o USA Blue Chipu, kao i Prospekt, Pravila i KIID fonda možete naći na: https://www.globalinvest.hr/investicijski-fondovi/usa-blue-chip.html.
Poštovani,
ako želite još informacija o našim fondovima, imate pitanja, nedoumica Ili samo trebate savjet, pozivamo vas da nas kontaktirate ili zatražite sastanak;

Kontakt telefon je: 0800 2000 40, 091 390 0011
Kontakt mail adresa je: info@fgi.hr

Srdačan pozdrav i uspješne ljetne investicije želi Vam
Global Invest
© 2017. Globalinvest d.o.o.
Prinosi su za svaku od navedenih godina poslovanja fondova prikazani
za razdoblja od 31.12. prošle do 31.12 godine za koju se prinos prikazuje.

U izračun prinosa uključene su sve naknade i troškovi fondova, osim eventualne izlazne naknade.

Rezultati poslovanja fondova CAPITAL BREEDER I USA BLUE CHIP ostvareni u proteklim razdobljima
ne predstavljaju indikaciju i nemaju nikakav utjecaj na buduće rezultate poslovanja fondova.