GLOBAL INVEST
USA BLUE CHIP
OTVORENI INVESTICIJSKI FOND
PRVIH MJESEC DANA TRGOVANJA
Prolazi 2 mjeseca od promocije Fonda i mjesec dana od završetka incijalne ponude i objavljivanja NAVa.

Osnovna ideja Fonda je ponuditi investitorima mogućnost investiranja na najvećem i najstarijem svjetskom tržištu, i to u najvrijednije vrijednosnice, one koje kotiraju u S&P 500 Indexu, takozvane Blue Chip dionice. Isto tako, Fond vodi konzervativnu strategiju koja smanjuje rizike od većih gubitaka, tzv. “hedgiranje”.

Time definiramo našu osnovnu strategiju da tržištu ponudimo vrhunske svjetske vrijednosnice uz smanjeni rizik i stabilan prinos. Izloženost US dolaru kao valuti još je jedan element diverzifikacije rizika i otvaranju valuti od koje se očekuje rast u slijedećem periodu.
Prvi mjesec poslovanja završavamo sa rastom od 3,09%, što je vrlo dobar rezultat, i nešto iznad očekivanja. Ovaj period inače, obilježen je inicijalnim ulascima u pozicije, te je do sada investirano oko 70% imovine pod upravljanjem. Tržište je i dalje "bikovsko".

Koristimo fundamentalne i tehničke pokazatelje za izbor dionica u portfelju, a nakon ulaska u poziciju kupujemo PUT opciju koja nas štiti od pada vrijednosti. PUT opcija košta pa stoga prodajemo CALL opciju čime se odričemo određenog rasta ali zauzvrat dobivamo premiju.

Izbor dionica u portfelju je raznolik, diverzificiran na više sektora u skladu sa konzervativnom strategijom fonda. Ni jedna pojedinačna pozicija ne prelazi 5% udjela u NAV-u a portfelj će se sastojati od 20 do 25 podjednako velikih pozicija.

Za sada od pojedinačnih pozicija možemo istaknuti: Citibank, JP Morgan Chase, Good year, Abbvie, IBM, The Walt Disney Company, Centene Corporation, Cerner...
Poštovani,
ako želite još informacija o fondu, imate pitanja, nedoumica Ili samo trebate savjet, pozivamo vas da nas kontaktirate ili zatražite sastanak;

Kontakt telefon je: 0800 2000 40 ili 091 390 0011
Kontakt mail adresa je: info@fgi.hr

Srdačan pozdrav želi Vam
Global Invest
© 2017. Globalinvest d.o.o.