GLOBAL INVEST
Poštovani gospodine/gospođo, kao što smo već najavili, a u skladu sa našom novom poslovnom politikom, želimo vas informirati o svim bitnim stvarima koje se dešavaju oko Global Investa, društva za upravljanjem investicijskim fondovima, kojem ste i vi dali svoje povjerenje.

Unatoč tom snažnom padu velikog broja dionica na Zagrebačkoj burzi, naš fond Capital Breeder nije značajnije bio pogođen tim turbulencijama , nego je ostvario rast od +5,09% u prvom tromjesečju ove godine.

Dobar rezultat možemo prvenstveno zahvaliti pravovremenoj reakciji na krizu Agrokora, s obzirom da je Jamnica, sastavnica Agrokor koncerna, bila treća najveća pozicija u fondu na početku kvartala, ali je izloženost na vrijeme reducirana. Izloženost hrvatskim dionicama na početku kvartala iznosila je 48,05% da bi na kraju kvartala iznosila svega 39,05%.

S druge strane je pravovremeno povećana izloženost Rumunjskoj, gdje i dalje nalazimo fundamentalno vrlo povoljna ulaganja, i to sa 17,68% na 21,71% . Značajno je porastao udio u dionicama u Njemačkoj, sa 4,30% na 7,75% a neznatno je porastao i udio dionica iz Slovenije i to sa 23,12% na 24,81%.
CAPITAL BREEDER
Dobar rezultat u prvom tromjesečju 2017. nastavak je dobrog četvrtog tromjesečja prošle godine pa je tako rezultat za 6 mjeseci +9,9%, a gledajući prosječan prinos u zadnje 3 godine Capital Breeder je sa prosječnih 19,17% i dalje najuspješniji otvoreni investicijki fond u Hrvatskoj. To je prinos od gotovo 70% kumulativno u 3 godine! Najbolji dionički fond u 2015.
USA BLUE CHIP
Kao što smo već najavili u našem zadnjem newsletteru, predstavljamo vam naš novi fond, USA Blue Chipa, koji sa inicijalnim prikupljanjem uloga kreće 18.04.2017.
Zašto USA Blue Chip? Nekoliko je razloga zašto smo se odlučili na takav fond: USA Blue Chip nudi invesitorima iz hrvatske pristup najvećem svjetskom tržištu, najvećim i najboljim svjetskim kompanijama, kroz konzervativan portfelj koji je usmjeren na minimiziranje rizika.

S&P500 index kao index 500 najvećih kompanija koje kotiraju na američkim burzama bilježi u razdoblju 1928-2015 godine prosječan geometrijski rast od 9.5% (artimetički prosjek 11.4%). U vrijeme izuzetno niskih prinosa na depozite i obveznice, kao što je danas slučaj,ovi prinosi dodatno dobivaju na značaju.

Fond će osim strukture portfelja orjentirane na blue chip kompanije imati i dodatni konzervativni element u obliku hedging strategije putem opcija, koje će portfelj štititi od većih gubitaka.

Više o USA Blue Chipu možete naći na:
https://www.globalinvest.hr/investicijski-fondovi/usa-blue-chip.html
Global Invest
Koristimo ovu priliku da vas obavijestimo i o tehnološkim novitetima vezanih na naše poslovanje i komunikaciju sa vama. Naime, od 15.03. u rad je puštena nova on-line platforma za kupovinu udjela u fondovima (Capital Breeder i USA Blue Chip), koja vam omogućuje da elektronski, na našim web stranicama, ispunite zahtjev za kupovinu udjela u fondovima. Dakle, umjesto ispunjavanja papirnatog PDF obrazca, sada to možete odraditi digitalno!
I zadnja novost koju vam danas predstavljamo je naša nova BONUS SHEMA, kojom svoje nove udjelničare nagrađujemo POKLON BONOM u određenom iznosu, kojeg mogu iskoristiti na preko 30 raznih trgovina (npr. IKEA, Spar, Bauhaus, H&M….)
Global Invest
Shema će biti vrlo jednostavna, iznos poklon bona vezan je uz iznos uplate, a sami bon se ili podiže kod nas ili se šalje poštom. Shema starta tokom travnja.
Poštovani,
ako imate bilo kakva pitanja, nedoumice ili samo trebate savjet, slobodno nam se obratite pitanjem ili zahtjevom za sastanak;

Kontakt telefon je: 0800 2000 40
Kontakt mail adresa je: info@fgi.hr

Srdačan pozdrav, te vesele i čestite nadolazeće blagdane želi Vam
Global Invest
© 2016. Globalinvest d.o.o.