GLOBAL INVEST
Poštovani, u skladu s našom novom poslovnom politikom, želimo vas informirati o svim bitnim stvarima koje se događaju oko Global Investa, društva za upravljanjem investicijskim fondovima, te se nadamo da ćete nam i Vi dati svoje povjerenje.

Dakle, trend ekonomskog rasta u Hrvatskoj ide dalje, prognoze su dale i domaće i globalne institucije, te prema zadnjim informacijama hrvatski BDP raste po stopi od 2,9%. štoviše, to je najveći kvartalni rast hrvatskog gospodarstva od 2008 godine! Prognoze za zadnji kvartal 2016 kreću se također iznad stope od 2%. Aktivnosti na Zagrebačkoj burzi se već zadnjih 3 mjeseca odvijaju jačom dinamikom, tako da se i Indeks Crobex kreće oko nivo od 2.000 bodova.
CAPITAL BREEDER
Naš fond Capital Breeder bilježi već 4. godinu vrlo dobre rezultate, što najbolje možete vidjeti iz priloženog letka; osim što je bio proglašen za najbolji otvoreni dionički fond u 2015. godini, rast i u 2016. je zadovoljavajući, krećući se oko 5% rasta.
Portfelj dionica koje su sadržane u fondu komentira naš fond manager Ivan Beljan:
Portfelj Capital Breedera kombinacija je po našoj procjeni najboljih dionica trenutno u Hrvatskoj (nešto iznad 50% portfelja) i najboljih prillika u zemljama u okruženju (trentuno Slovenija, Rumunjska, Njemačka).
Najbolji dionički fond u 2015.
Sektorski smo najviše izloženi turizmu sa trećinom portfelja gdje vidimo još prostora za rast a dobar fundamentalan pokazatelj za naš portfelj je činjenica da je 8 od 10 najvećih pozicija trenutno na valuaciji ispod P/E (price/earnings) 11x.
Više informacija o Capital Breederu nađite u priloženom letku. Isto tako, koristimo priliku te Vam dajemo prvu najavu našeg novog fonda, USA Blue Chipa, kojeg ćemo pokrenuti početkom 2017. godine.
Zašto USA Blue Chip?
Nekoliko je razloga zašto smo se odlučili na takav fond:
  1. USA Blue Chip nudi invesitorima iz hrvatske pristup najvećem svjetskom tržištu, najvećim i najboljim svjetskim kompanijama, kroz konzervativan portfelj usmjeren je na minimiziranje rizika.
  2. S&P500 index kao index 500 najvećih kompanija koje kotiraju na američkim burzama bilježi u razdoblju 1928-2015 godine prosječan geometrijski rast od 9.5% (artimetički prosjek 11.4%). U vrijeme izuzetno niskih prinosa na depozite i obveznice kao što je danas ovi prinosi dodatno dobivaju na značaju.
  3. Fond će osim strukture portfelja orjentirane na blue chip kompanije imati i dodatni konzervativni element u obliku hedging strategije putem opcija, koje će portfelj štititi od većih gubitaka.
Poštovani,
ako imate bilo kakva dodatna pitanja, nedoumice ili samo trebate savjet, slobodno nam se obratite pitanjem ili zahtjevom za sastanak;
Kontakt telefon je: 0800 2000 40
Kontakt mail adresa je: info@fgi.hr

Srdačan pozdrav, te vesele i čestite praznike
Želi Vam Vaš Global Invest
GLOBAL INVEST
© 2016. Globalinvest d.o.o.