GLOBAL INVEST
Poštovani, od 22.09.2014. bivši FIMA Global Invest d.o.o. posluje pod imenom Global Invest d.o.o, društvo za upravljanje investicijskim fondovima. Nakon promjene vlasničke strukture, došlo je i do promjene naziva Društva, čime je otvoreno novo poglavlje u razvoju naša tri fonda, Capital Breeder OIFa (bivši Fima equity, otvorenog dioničkog fonda sa javnom ponudom), ZAIF Breza d.d. (zatvorenog dioničkog fonda) i ZAIF Propriusa d.d. (zatvorenog nekretninskog fonda).

Za Vas kao našeg investitora i udjelničara, bitno je napomenuti da se ništa ne mijenja, te da sva prava koja ste imali u FIMI imate i sada u Global Investu.

Novi vlasnik imenovao je i novu Upravu, te odlučio dodatno kadrovski ojačati Društvo. Tako je od 01.07.2016. novi Predsjednik Uprave Darko Kosovec, koji je u Društvo stigao sa mjesta člana Uprave u Banci Kovanici. Drugi član Uprave od 18.03.2016. je Snježana Milovanović, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu u investicijskom sektoru, te je na mjesto Rukovoditelja prodaje i odnosa sa investitorima imenovan Alan šembera, koji je na to mjesto dolazi iz Combisa, sa pozicije Direktora sektora za bankarsku industriju. Konačno, sa 20.10.2016. Društvu se, na poziciji Fond managera, priključio i Ivan Beljan, naš priznati financijski i investicijski konzultant.
CAPITAL BREEDER
Kao rezultat dobrog rada i kvalitetnog portfelja dionica, Capital Breeder je prema odluci Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, dobio nagradu za najbolji investicijski fond s javnom ponudom u kategoriji dioničkih fondova, u 2015. godini.
Veliko je to priznanje struke za Global Invest, što naglašava i Predsjednik Uprave Darko Kosovec:
Capital Breeder je naš vodeći brand, fond koji je nakon generalno slabih 2011 i 2012, bio vrlo uspješan u 2013. i 2014. godini, te na kraju najbolji u 2015.
Najbolji dionički fond u 2015.
Pokazatelji su dobri i ove godine, čime pridonosi i portfelj dionica koje imamo u fondu, a tu su pretežito dionice vodećih domaćih turističkih i prehrambenih kompanija, europske autoindustrije i jakih regionalnih kompanija.

Imamo velike planove, podršku novog vlasnika, te što je jako bitno, tržište i burza pokazuju značajne znakove oporavka i rasta.
U planu nam je pokretanje i tri nova fonda u najskorijem vremenu, te smo sigurni da će ti fondovi unijeti novi duh na hrvatsko i regionalno fondovsko tržište, te dati investitorima nove i ambiciozne prilike za kvalitetnu investiciju.


U okolnostima kada je u bankama deponirano oko 150 milijardi kuna, uz kamatu manju od jedan posto, smatramo dionički i fondovski segment vrlo pogodnim za aktiviranje tog kapitala uz korist za sve strane i hrvatsku ekonomiju.
Poštovani partneru, u cilju naše daljnje, i sigurni smo, uspješne suradnje, želimo s Vama pokrenuti redoviti tijek komunikacije, kojim bismo Vas kontinuirano informirali o kretanju vrijednosti udjela Capital Breedera, novim ulaganjima fonda, stanju na hrvatskom, regionalnom i globalnom dioničkom i investicijskom tržištu. Informirali bismo Vas o novim mogućnostima ulaganja, novim proizvodima koje planiramo ponuditi na tržištu, te o svim relevantnim informacijama koje bi Vas, naše ulagače i one zbog kojih smo ovdje i na raspolaganju, mogle interesirati i olakšati Vaše investicijske odluke.

Osim nove web stranice koja je već aktivna, tu je i nova Facebook stranica.

Uskoro izlazi i mobilna aplikacija, a prvi broj našeg elektronskog newslettera, kojim bi Vas redovito informirali i davali pregled situacije na tržištu, već je kod Vas!
i Ako je u međuvremenu došlo do promjene vaših podataka (adresa,
elektronska pošta, telefon) molili bi vas da nas o tome obavijestite, i to slijedećim putem:
  1. Slanjem maila sa tim podacima na: info@fgi.hr
  2. Upisom tih podataka na našu web stranicu, u rubriku Kontakti
  3. Telefonski nazvati na besplatni kontakt broj 0800200040
Poštovani, pozivamo Vas da pogledate našu novu web stranicu, http://www.globalinvest.hr/, te da nam na našu kontakt mail adresu info@fgi.hr, javite kako Vam se sviđa naša nova inicijativa, kakve bi još informacije od nas htjeli dobiti, te da li ste zainteresirani za nove investicije i nove proizvode.

Našu web stranicu možete otvoriti i pomoću priloženog QR coda, na način da ga skenirate vašim mobilnim uređajem:
Zahvaljujemo se još jednom na Vašem povjerenju, te smo sigurni da su nova, bolja vremena za hrvatsku ekonomiju i investicijski sektor pred nama.

Srdačan pozdrav,
Vaš Global Invest
© 2016. Globalinvest d.o.o.